Російсько-український словник (Українська академія наук)
ПРИПРАВЛЯТЬ
приправливать, приправить
1) (приделывать что к чему) приправляти, приправити, (во множ.) поприправляти що до чого. [Приправив засув]. -влять набор, типогр. - приладжувати, приладити, пририхтовувати, пририхтувати (складання);
2) что чем - заправляти и заправлювати, заправити, (о множ.) позаправляти и -правлювати, смачити, посмачити, засмачувати, засмачити, присмачувати, присмачити що чим, (гал.) заряджувати, зарядити що чим, (салом) затушковувати, затушкувати, (толчёным салом или зеленью) затовкувати, затовкти, (о мног.) позатушковувати, позатовкувати, (жиром пережаренным с мукой) затирати, затерти, засмажувати, засмажити, (пережареным салом) зашкварювати, зашкварити, (во множ.) позатирати, позасмажувати, позашкварювати що чим, (перцем) заперцьовувати, заперцювати, заперчити, (мёдом) медити, помедити що. [Заправляла борщ олією (Гр.). Нема чим картоплі посмачити (Звяг.). Куліш пісний. Чом-же та його не засмачила? (Грінч. II.). Юшку салом затушкую (Г. Барв.). Жінко, вари, лишень, гречані галушки, та сито їх із салом затовчи (Рудч.). Чи страву вже позатовкувала? (Харк.). Затирати борщ (Гр.)]. Приправленный -
1) приправлений до чого;
2) заправлений, посмачений, засмачений, присмачений, затушкований, затовчений, затертий, засмажений, зашкварений, (перцем) заперчений, (маслом, жиром) мащений. [Затовчений свіжим салом з зеленою цибулею і кропом куліш (Н.-Лев.). Борщ, галушки і картоплю мащену до огірків (Проскурівна)]. -ться -
1) приправлятися, бути приправленим;
2) заправлятися, бути заправленим, смачитися, бути посмаченим. засмаченим и т. д.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ПРИПРАВЛЯТЬ


матиме такий вигляд: Що таке ПРИПРАВЛЯТЬ